mandag 13. juni 2011

Kardamili - en perle på Peloponnes

Gamlebyen i Kardamili.
Mani, den mellomste fingeren på Peloponnes. Kardamili, en liten by med noen få hundre fastboende. Navnet har byen visstnok fått etter Kardamos, sønn av Lakon, Lakonias første konge. Senere ga Keiser Augustus   Kardamili til Sparta, som ligger på motsatt side av de høye fjellene. De spreke spartanerne brukte Kardamili som havneby og bar det som måtte bæres langs veier og stier over fjellene.


Blomsterprakt i mai.
 Vi kom til Kardamili 7. mai. Til en litt sen vår, noe som betydde frodige lier og stor blomsterprakt. Pierides het hotellet vårt, beliggende i gamlebyen i Kardamili. De gamle steinhusene i gamlebyen er fra 1700-1800-tallet. Mange er i bruk, og Pierides var innvendig et moderne leilighetsbyg som fortjener en solid vurdering.
Gamlebyen i Kardamili er en blanding av bysantisk og frankisk stil. Kirken Agios Spyridon er den mest iøynefallende bygningen, bygget tidlig på 1700-tallet.


En av de mange fine turveiene - her på veg til Agia Sofia.
 Begynnelsen av mai betyr litt for lave badetemperaturer for min del. Det ble riktignok flere turer til Ritsa-stranden, men ikke all verden med bading. 19 grader er i minste laget for meg, selv om vannet var klart og svært innbydende!


Inngangen til gamlebyen. Den gamle kirken Agios Spyridon t.h.
 Kardamili er et flott sted for alle som liker turer i skog og mark og i fjellet. I de frodige omgivelsene er mai  en fin tid for disse turene. Et meget bra turkart og godt merkede ruter. Det er svært mye å velge i, korte og lange turer, snille og mer krevende. Terrenget stiger temmelig bratt opp fra Kardamili, men langs fine stier er det greit å gå. Turmålene kan være en eller flere av småbyene som ligger høyt og fritt med en fantastisk utsikt. Lange strekninger går turene gjennom olivenlunder. Raviner skjærer gjennom terrenget og etterlater seg bratte, steinete lier som stiene snirkler seg gjennom.Og aller høyest rager Profetis Elias, over 2400 meter over havet.



Pierides - vårt hotell i Kardamili.


Kardamili ligger en times busstur langs svingete fjellveier fra flyplassen i Kalamata. Lilleputtreiser var vår turoperatør, og Kardamili er et typisk reisemål for denne turoperatøren. Her er mye ekte gresk, her er et bedagelig tempo. God mat og trivelige folk trekker heller ikke ned. Stedet passer utvilsomt best for de som søker et rolig ferieopphold. Partyfolket bør styre unna. Kardamili byr ikke på støyende diskoteker og høy partyfaktor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar